Populaire reisbestemmingen voor 2021: zet ze op jouw lijst

We zijn het er allemaal over eens: 2020 gaat niet de boeken in als het jaar waarin we heerlijk hebben gereisd. Lockdowns en code rood zorgden ervoor dat het vooral een kwestie was van thuis de slingers ophangen. Maar dit jaar wordt het waarschijnlijk anders! Door de vele vaccinaties in binnen-en buitenland kunnen onze dromen over verre reizen eindelijk omgezet worden in plannen. Nu ben je vast benieuwd: waar kan ik dan het beste naartoe? Welke bestemmingen zijn populair? Wij hebben ze in deze blog voor je op een rijtje gezet!

#1. Griekenland

Met stip op één staat Griekenland. Dit Europese land heeft als een van de weinige landen lange tijd op code geel gestaan, terwijl de rest oranje of rood kleurde. Griekenland ligt in het zuidelijkste deel van de Balkan en wordt omringd door verschillende eilanden. Deze eilanden vormen ongeveer 20% van het landoppervlak. Daarnaast wordt Griekenland aan drie kanten omringd door zee: de Middellandse zee, de Ionische zee en de Egeïsche zee. Griekenland is echt een land dat je verrast door de grote biodiversiteit. Elke klimaatzone heeft zijn eigen vegetatie, met als gevolg dat het land het hele jaar in bloei staat! Hou je van bergen? Dan kom je in Griekenland wel aan je trekken. Ook het Mediterrane klimaat, met z’n droge zomers en milde winters, zorgt ervoor dat het heerlijk vertoeven is. Of je nu een tropisch gevoel wilt ervaren, de fantastische cultuur wilt opsnuiven of de meest mooie wandelingen in de natuur wilt maken, Griekenland heeft het allemaal. En dat op slechts een paar uur vliegen!

#2. Canarische Eilanden

Voor veel reizigers is de veelzijdigheid van de Canarische Eilanden dé reden om er naartoe te reizen. Ook zal, tegen de zomer, het overgrote deel van de bevolking op de Canarische Eilanden ingeënt zijn. De Canarische Eilanden is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko en Westelijke Sahara. De eilandengroep bestaat uit: Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, La Palma en El Hierro. De Canarische Eilanden hebben dan ook ieder hun eigen charme. Zo kun je voor een strandvakantie het beste naar Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura of Lanzarote gaan. Wil je vooral wandelen in ongerepte natuur? Dan zijn de eilanden El Hierro en La Palma echt iets voor jou. Wil jij het ene moment met je voeten op het zwarte lavastrand staan en het andere moment tropische vruchten plukken uit bomen? Dan geven de Canarische Eilanden die luxe!

#3. Safari-bestemmingen: Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika

We merken dat de aanvragen voor safari-reizen steeds meer in trek zijn. Ben jij vorig jaar niet op vakantie geweest? Dan kan het zijn dat je meer te besteden hebt. Een safari in Botswana, Zimbabwe of Zuid-Afrika is voor veel reizigers dan ook een droom die werkelijkheid wordt. Wie wil nou niet de Big 5 spotten? Een safari in Botswana is exclusief en ongerept. Het land is financieel gezond, operationeel en veilig. Het is dan ook een van de prettigste bestemmingen in Afrika. Je kunt er genieten van uitgestrekte zoutpannen, de adembenemende Okavango Delta of de Chobe rivier. Of je kiest voor het kindvriendelijke Zuid-Afrika, waarbij een stedentrip naar Kaapstad natuurlijk niet mag ontbreken. En met een highlight als het Krugerpark, dat bijna net zo groot is als België, kun je er ook gewoon niet omheen. Zimbabwe is relatief klein, maar heeft ongelofelijk veel te bieden. Bezoek onder meer de natuurparken van Hwange National Park, het Matobo National Park, de moderne hoofdstad Harare of het zevende wereldwonder, de Victoria Falls. Je kijkt gegarandeerd je ogen uit!

Kun jij niet wachten om je koffer te pakken dit jaar? Wij helpen je graag om jouw droomreis samen te stellen. Ontvang een vrijblijvende offerte met reissuggesties en -advies via: https://www.reizendewittemerel.be/contact/.