Kaapverdië is meer dan mooie stranden!

Blog-artikel in samenwerking met onze partner Travel Sensations

copyright: Travel Sensations

Kaapverdië is nog een ongekend paradijs, zeker voor reizigers die genieten van authenticiteit en het actief verkennen. De Kaapverdische eilanden liggen op een goede 600km van de westkust van Afrika en bestaan uit 10 eilanden die vanwege hun geografische ligging elk hun eigenheid hebben. De eilanden van Sal en Boa Vista klinken misschien wel bekend in de oren, omdat hier mooie stranden liggen. Deze eilanden zijn dan ook een magneet voor de grote hotelketens. Samen met onze partner Travel Sensations zoomen we even in op andere minder bekende eilanden van Kaapverdië.

Het groene eiland van Santo Antão is gekenmerkt door groene pieken, kleine dorpjes geplakt aan de valleiflanken en vruchtbare vulkaankraters die door de boeren bewerkt worden. Het is een ontdekking van de prachtige natuur en vooral een afdaling door de vallei van Paul is een waar spektakel.

Copyright: Travel Sensations

São Vicente is vulkanischer van ondergrond en oogt minder groen dan Santo Antão. Een verkenning van kleine afgelegen dorpjes, verlaten stranden, zwarte lava die doen denken aan Marslandschappen … Op São Vicente heb het gezellig stadje van Mindelo. Het doet sterk aan Havana denken; de met pastelkleuren gekleurde gevels, de koloniale architectuur en het praktisch ontbreken van verkeer, … De vriendelijke inwoners zorgen voor een gemoedelijke sfeer en je merkt een fijne mix van Portugese en Afrikaanse invloeden. Mindelo is de stad waar de diva Cesario Evora geboren werd en de Afrikaanse muziekritmes zijn aanwezig doorheen het stadje. Ben je in februari in Mindelo dan kan je het spectaculaire en kleurrijke carnaval meepikken!

Je merkt het, op de Kaapverdische eilanden is heel wat te beleven. De beste manier om ze te ontdekken is al wandelend en met een ferry tussen de eilanden.

Travel Sensations heeft ter plaatse heel wat wandelingen, zowel lichte als wat zwaardere uitgestippeld. Je hebt steeds een chauffeur die je komt ophalen aan jouw verblijf en hij brengt je aan het begin van de wandeling. Aan de hand van een roadbook met wandelkaarten en een picknick voor onderweg, ontdek je de prachtige omgeving. De chauffeur staat je op het einde op te wachten. De verblijven zijn kleinschalig en gaan van een charmante B&B in vissersdorpjes tot verfijnde hotelletjes met prachtige uitzichten.

Via volgende links kan je alvast wat inspiratie opdoen:

Er zijn heel wat mogelijkheden met combinaties op nog andere eilanden, zoals Fogo met zijn beroemde vulkaan, activiteiten, niveaus van wandelingen, activiteiten en stijl van accommodaties. Contacteer ons voor een wandelreis op maat!