Wat te doen met je vakantiefoto’s? 6x toffe ideeën

Ken je het? Je komt terug van vakantie en je camera roll op je fototoestel of mobiel zit bomvol prachtige vakantiefoto’s. Je bedenkt dat je een fotoboek gaat maken, maar uiteindelijk belanden de foto’s op de harde schijf of enkel op Instagram en Facebook. Dat is zonde, want die herinneringen verdienen een mooie plek! Ontdek in deze blog wat je met je vakantiefoto’s kunt doen, zodat je er veel langer van kunt genieten.

Kies voor een herinneringskistje

Niet iedereen komt terug van vakantie met alleen maar foto’s. Soms verzamel je ook stenen, schelpen, kaartjes, postzegels, tickets, … etcetera. Een box vol herinneringen is dan een leuk idee! Koop een kistje, druk een paar mooi foto’s af en stop de rest van je verzameling erbij. En over een paar jaar? Openen maar!

Druk favoriete foto’s af

Een mooie landschapsfoto? Een vrolijke familiefoto? Het verdient een plek in huis als je er blij van wordt! Je kunt één foto in het groot afdrukken of meerdere in een kleiner formaat. Tegenwoordig heb je zeer veel opties: als poster, op (plexi)glas, hout of aluminium. Er zijn zelfs verschillende ophangsystemen mogelijk, waardoor er altijd wel iets bij je interieur past.

Maak een kunstwerk met IXXI

Ken je IXXI al? Je maakt via dit platform eenvoudig zelf een schilderij. De foto die je hebt uitgekozen wordt opgedeeld in vierkantjes die aan elkaar verbonden worden met koppelkruisjes. Daardoor bestaat je foto uit een soort pixels, die dan weer net op tegeltjes lijken. Gedurfd en een échte eyecatcher in je woning!

Zet een (online) fotoalbum in elkaar

Wil je liever geen wanddecoratie? Dan is een fotoalbum na een vakantie echt van toegevoegde waarde! Je pakt zo’n fotoalbum er veel sneller bij en het is leuk voor je visite om doorheen te bladeren. We begrijpen dat het enorm veel werk is om al je foto’s af te drukken en te plakken. Maar je kunt ook online of via app’s op je smartphone heel gemakkelijk een fotoboek samenstellen van je favoriete vakantiefoto’s. Geen excuses meer, dus! 😉

Stuur fotokaarten

Hoe leuk is het om een kaartje te sturen naar je familie of vrienden met je eigen (vakantie) foto erop? Dit kan heel gemakkelijk online. Je kiest een thema zoals geboorte, verjaardag, uitnodiging of neutraal en selecteert je eigen foto. Persoonlijk en uniek!

Verkoop mooie vakantiefoto’s

Ga jij graag op stap met je spiegelreflexcamera? En wil je graag je fotografie naar een hoger niveau tillen? Misschien moet je er dan iets mee doen! Er bestaan verschillende platformen waarop je foto’s kunt aanbieden tegen een zelf te bepalen prijs. Uiteraard moet je wel foto’s kunnen uploaden van goede kwaliteit. 

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren met deze ideeën! Wil jij graag van je verlof terugkomen met de mooiste vakantiefoto’s? Dan kunnen wij je uiteraard adviseren in  fotogenieke vakantiebestemmingen!

Neem vrijblijvend contact met ons op voor reisadvies via https://www.reizendewittemerel.be/contact/.